FORFATTER_workshop

I forkant af en klasseudgivelse, besøger S o m m e r f u g l e e f f e k t e n den enkelte klasse, og afvikler her en Forfatter og illustrator workshop. Under workshoppen bliver eleverne godt klædt på til  at skrive egne bøger, og illustrerer forsider.

 

De færdige e-bøgerne lægges op i det digitale bibliotek, Biblioteket i skyen.

Se biblioteket med indgang fra forsiden, hvor resultater fra tidligere workshops er lagt op.


Efter en kort præsentation af mig, min studiebaggrund og hvorfor jeg selv fik lyst til at skrive bøger, fortæller jeg om grundstenene ved berettermodellen. Her er det specielt reglen om at alle historier har en begyndelse, en midt og en slutning, jeg lægger vægt på.


Nå vi i fællesskab har snakket lidt, og elevernes spørgsmål er besvaret, sættes klassen i gang med at illustrerer deres forsider. Der er altid nogen som skal inspireres lidt ekstra og have et lille skub,  dem hjælpe jeg selvfølgelig godt i gang. Derefter står jeg til rådighed for hele klassen og går rundt   og hjælper, og ikke mindst motiverer, hvor det findes nødvendigt.


Det skal dog siges, at jeg oplever et overraskende engagement fra de klasser jeg har besøgt, og er imponeret over motivationen, og ikke mindst kreativiteten som oser i klasseværelserne.

 

Workshoppen er ikke et skrivekursus, det vigtigste er at eleverne bruger deres fantasi og skriver det   de vil, og ikke lader sig begrænse af det de kan stave til.


Stave- og grammatiske fejl, rettes under korrekturlæsning i efterbehandlingen.