ZB_eventyret

Eventyret om Zeppi Ballon strækker sig over tre bind. Her rejser ballondyret Zeppi Ballon ud på et eventyr, hvor et filosofisk univers åbnes, som læseren kan drages ind i og udfordre.


Det filosofiske univers udspilles hovedsaligt i luften, i den jyske hovedstad Aarhus. Her trækkes faktiske seværdigheder og attraktioner ind i fortællingen og flettes sammen med den øvrige tekst.


Der er altså tale om et univers, som byder på fantasi krydsflettet med oprigtige fakta.

   

Vi bliver godt kendt med hovedkarakteren, ballondyret Zeppi Ballon og hendes rejsefølge, fuglen Notus og sommerfuglen Ptera. I modsætning til Zeppi, som er ubekymret og tager alt som det kommer, slider Notus med angst og flyskræk. Ptera er heller ikke uden foruroligende tanker. Den lille sommerfugl, bekymrer sig for ringvirkningerne, og ikke mindst konsekvenserne, af hvert vingeslag, hun slår. 


Dette byder på en hel del udfordringer og fortvivelse, men det skal vise sig, at sammen er de stærke, idet de komplementerer hinandens svagheder og karakterer.

 

Til trods for begyndelsen ved Rådhustårnet, har eventyret sit oprindelige udspring i Tivoli Friheden, det er her Klovnen puster liv i ballondyret, og Zeppi Ballon bliver "født".


I bedste Cirkel of Life stil, begynder, og ender, eventyret i Tivoli Friheden.

     

At eventyret har sit udspring og slutning i Friheden er et budskab i sig selv.