SOMMERFUGL_forside

Teoretisk set kan sommerfuglensvingeslag igangsætte påvirkninger som udvikler sig i størrelse og styrke.

Dette er også tanken bag konceptet, hvor Biblioteket i skyen skal inspirere og støtte jævnaldrende.


I begyndelsen af 2018, startede det som skulle blive til S o m m e r f u g l e e f f e k t e n pilotprojekt.

 

Med uddannelser som Samtidskunstner og Filminstruktør, samt forfatter og illustrator af børneeventyret om Zeppi Ballon, i rygsækken, kastede jeg mig ud i et koncept som primært skulle handlede om at få børn til at interessere sig mere for bøger, altså skrevne ord, frem for at alt skulle serveres gennem bevægelige billeder med et tilhørende lydspor.


Gennem en Forfatter & Illustrator workshop i børnehøjde, skulle eleverne selv skrive egne e-bøger, som skulle udgives i et digitalt bibliotek, som tilhørte konceptet.


Dette kom jeg i mål med, og har siden videreudviklet konceptet, så gennemføring af workshoppen og den efterfølgende logistik, fandt sine faste rammer. Se resultater fra pilotprojektet, på www.zeppiballon.dk, hvor elevernes e-bøger er lagt op i Biblioteket i Skyen.

 

Under pilotprojektet, opdagede jeg at konceptet havde flere lag.


Når jeg læste elevernes tekster, var det tydeligt at langt de fleste elever brugte sig selv i historien. Dette enten gemt i en ”fiktiv”- karakter, gerne et dyr, eller direkte i ”jeg-form”.


Her slog det mig, at det digitale bibliotek, kunne glæde mange flere, en blot de elever som stolt kunne kalde sig ”forfattere”. Der var også ALLE modtagerne. Konceptet er nu i fase to, hvor pilotprojektet er afsluttet, og konceptet har fundet rette format, efter evalueringen af 18 måneders arbejde.

 

Der er nu tale om et udgivelseskoncept, som jeg i sin enkelthed kalder for Klasseudgivelser.

I forkant af en udgivelse, besøger jeg klassen, hvor jeg afvikler en Forfatter og illustrator workshop, som klæder leverne godt på til skrive- og tegneopgaven.

 

Udgivelseskonceptet er skræddersyet til skolernes 3. – 9.  klassetrin, og er nu, som nævnt, i fase 2, hvor eleverne får specifikke temaer som;

 

Ensomhed, Mobning, Min krop, Min helt, Min jord, Kærlighed, Integration og Hvem er jeg egentlig?

 

Dette for at det digitale bibliotek fyldes med bøger som er relevante for målgruppen, og problemstillinger som hører denne periode i livet til.